Büyük Akören Ortaokulu
Büyük Akören Köyü Yıldızeli/SİVAS

VİZYON

Kurumumuzda eğitim öğretim imkanı bulanlara; nitelikli, kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak, okulu sosyal ve kültürel faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı bir kültür merkezi haline getirmek, üst öğrenim kurumuna nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek, ilköğretim amaçlarının tamamının gerçekleştirildiği bir okul olmaktır.

MİSYON

Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olma idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkin ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır.

BAŞARILAR

2011 yılı Toplam Kalite Yönetimi Sivas İl bazında ekip dalında Sivas İl İkinciliği ödülünü almıştır.
Öğretim Şekli :normal

normal

Sivas il merkezine 65 km, Yıldızeli İlçe Merkezine 60 km uzaklıktadır.

Köy yerleşim yeridir. Köy 180 hanedir.Cami bakkal mevcuttur.

Proje Çalışmaları

Beslenme Dostu ve Beyaz Bayrak projeleri vardır. Ayrıca Tübitak projelerine her yıl başvurulmaktadır.